Plútó a Bak csillagjegyben

Plútó a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
  • A Plútó a Nyilas előteréből átlépett a Bak előterébe 2008. november 26-án, 2024. november 19-ig tartózkodik e jegyben.
  • Az asztrológiában a csillagászati lefokozása ellenére is fontos pontként tartunk számon e planétát.
  • Az előttünk álló 16 évben teljes erővel szolgálja a megújulás, a gondolkodás és értékrend-váltás globális folyamatát.
  • Itt utoljára 1762 elejétől 1778 elejéig tartózkodott úgy, hogy az emberiségnek erről a csillagászati tényről nem volt tudomása, mivel a bolygót, csak 1930 januárjában fedezték fel.

Az idei, 2021. évben április 27-től október 06-ig a bolygó hátráló, retrográd mozgásra vált. Ebben az időszakban még jobban felerősödnek az általa képviselt tartalmak, visszahozhat életünkbe régebbi, meg nem oldott helyzeteket, kapcsolatokat is.

A Plútó retrográd mozgásának további időpontjai a Bak csillagjegyben haladva:

Retrográd mozgását a Plútó 2020. október 4-én kora délután fejezi be, s ekkor újra előre indul a Bak csillagjegyben!

Neve egy csillagász kislányának javaslatára lett Plútó, aki a római mitológiában az alvilág ura, istene

Görög megfelelője Hadész, akinek volt egy küklopszok által készített sisakja, amely láthatatlanná tette a viselőjét.

Erről kapta maga az isten is a nevét (“láthatatlan”), és arra utal, hogy a halál (a megélt veszteségek) bárhol ott lehetnek, váratlanul a semmiből is előléphetnek.

Ezért nem meglepő, hogy Hadész volt az egyetlen isten, akinek nem avattak nagy szentélyeket, és nem tartottak neki nagy ünnepeket.

Az emberek ugyanis még a nevét sem szerették kiejteni, nehogy magukra vonják az isten figyelmét.

Plútó a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A mai ember is hasonlóan gondolkodik, szeretné elkerülni a (Hadész) Plútó által generált időszerű változásokat

  • Ami már nem működtethető tovább a korábbi formában, azt kíméletlenül elpusztítja. Ezért rengeteg negatív fogalmat kapcsol hozzá a köztudat, hiszen fájdalmas és nehéz tapasztalatokon keresztül vagyunk képesek tanulni, fejlődni az életben. Szeretnénk ezeket az élményeket elkerülni, kiiktatni az életünkből, s a megélt veszteségeinkre, traumáinkra sem szívesen gondolunk vissza.
  • Gondosan elrejtjük azokat a hétköznapi tudatunk elől, a pszichológia nyelvén szólva elfojtjuk. De amit elfojtunk, az rejtett csatornákon keresztül, de működik bennünk, működtet bennünket, hatása alól nem tudjuk kivonni magunkat.A Plútó az asztrológiában az égetővé vált, szükségszerű változásokat szimbolizálja egyéni és kollektív szinten.
  • Úgy tapasztalom, kollektív elfojtási folyamat indult el azzal a ténnyel, hogy az emberiség életében a szükségszerű változásokat szimbolizáló (és nem okozó!!!) jelzést, jelen esetben a Plútót, 2006 augusztus 24-i csillagászati konferencián lefokozták, visszaminősítették törpebolygónak.
  • Ami véleményem szerint egy struccpolitika részünkről. Úgy teszünk, egy számunkra integrálandó (beépítendő) energiával, mintha nem létezne, vagy éppen csak elhanyagolható lenne.