A pszichológiai szemléletű asztrológiáról

MINŐSÉGI GARANCIA: Képzési programunkat folyamatosan fejlesztjük a változó kor elvárásai alapján. Hallgatóink igényeihez rugalmasan alkalmazkodunk.

Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/003184

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Pszicho-asztrológia

Az asztrológia ősi szimbólumrendszere újra fellendülőben van

 • Lényegét tekintve nem azonos a bulvársajtóban megjelenő “útmutatókkal”! Az asztrológia pszichológiai ismeretekkel való integrálása a mai korban nélkülözhetetlen. Fejlődés-centrikus megközelítése valódi és hatékony segítséget ad  minden nyitott embernek.
 • A pszichológia a psziché felépítését, belső összefüggéseit, fejlődését, zavarait vizsgálja, s a felismert összefüggéseket alkalmazza a gyógyításban, nevelésben, egyéb folyamatokban.
 • Az asztrológia, mint analógiákra épült ősi szimbólumrendszer, szintén leképezi az egyén belső felépítését, működését, mutatja annak zavarait, és fejlődési lehetőségeit.
 • Más nyelvezetet használ a két tudomány, de valójában mindkettő az emberről, annak teljességéről, sokszínűségéről szól.

TANULJ ÖNISMERETI SZEMLÉLETŰ ASZTROLÓGIÁT!

Légy tudatos és használd fel az asztrológia ősi szimbólumrendszerét! 

Tanulj, fejlődj és szórakozz egyszerre! 

Bizonytalan vagy? Segítünk Neked, hogy jobban el tudd képzelni, hogyan zajlik az oktatás! 

IDE KATTINTVA  több oktató videót is találsz!

Ahogy minden a világban, úgy az asztrológia is fejlődik

 • A régi korok embere kevésbé volt individualista, megelégedett a közösségének életére vonatkoztatott útmutatásokkal, ma sokkal inkább önmagunkra koncentrálunk.
 • Alapvetően saját működésünk megértése foglakoztat bennünket, hogy ezen keresztül kapcsolatrendszerünk érthetőbbé, átláthatóbbá váljon, tisztább és határozottabb célkövetést valósíthassunk meg életünkben.
 • Ezért az ősi és alapérvényű analógiákat a ma emberének már más módon kell közvetíteni, érthetővé és emberközelivé tenni, mint korábban.
 • A pszichológia is fejlődik a felmerülő újabb emberi igények mentén. Ken Wilber nevéhez kapcsolódó integrál pszichológia visszanyúlik az ősi szakrális tudásanyaghoz, és integrálja azt a mai tudományos pszichológiai rendszerhez.
 • Mi magunk is ezt tesszük, integrált szemléletmódban tanítjuk az asztrológiát, mely ebben a hiteles formában egyre több embert szólít meg, ismertet meg önmagával, tágítja világlátását és fejleszti tolerancia képességét.

Megtisztelő feladat számunkra, hogy az új évezred hajnalán úttörői lehetünk ennek a “régi-új” látásmód elterjesztésének. Hogy segíthetjük beteljesíteni Fritz Riemann (1902-1979) német pszichoterapeuta asztrológus következő “jóslatát”, melyet az Útmutató asztrológia című könyvében írt le:

“Az asztrológián alapuló tanácsadó beszélgetés valószínűleg a jövő pszichoterápiájának részét képezi majd.”

ÚJ CSOPORTUNK ELINDULT, MÉG CSATLAKOZHATSZ!

Korlátozások esetén ONLINE kapod a tananyagot!

Pszichológiai tudással kiegészített asztrológia

 • Az asztrológiának ez a személyiségközpontú, fejlődés orientált formája nem értékel, és nem minősít, önismereti célzattal utat mutat, segítve az egyént a fejlődésben.
 • A klienst partnerként és felnőttként kezeli, aki képes a helyes döntéseket meghozni önmaga érdekében az asztrológia által mutatott tükör segítségével.
 • Tanácsadása személyes, segít megérteni az egyén életébe alapvetően tanulási szándékkal bevonzott élethelyzeteket.
 • Tudása alapján felismeri azt, hogy ügyfelének mi az aktuálisan elfogadható “tükör”, így pont eleget ad.

C. G. Jung: Megjegyzés “Az aranyvirág titkához” 

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Pszicho-asztrológia Carl Gustav Jung

“Az asztrológia a pszichológiából eredő megismerés, mégpedig minden fenntartás nélkül, hiszen az asztrológiában összpontosul a régi korok minden pszichológiai ismerete.”

Az emberi élet célja alapvetően a fejlődés, a tanulás

 • Mindenki tanul, tudatosan, vagy tudattalanul, s időnként az élet “vizsgahelyzet” elé állítja. A személyes horoszkóp (radix) tükrözi az egyén személyiségéből fakadó problémáit, megmutatja azt, hogy ezeket hogyan képes korrigálni, “megtanulni”, s ehhez a “sorspedagógia” milyen élethelyzetekkel szembesíti!
  Milyen lehetőségek és eszközök állnak az egyén rendelkezésére a megküzdéshez, ezt is kiolvashatjuk egy korrekten elkészített születési horoszkópból.
 • Napjainkban a saját bőrünkön érezzük, hogy gondolkodásváltásra van szükségünk! A józan ész megőrzése mellett, fel kell élesztenünk intuitív, analógiás tudásunkat. Csak a kettőt együtt használva tudunk helyes, fejlődésünket szolgáló döntéseket hozni.
 • Ma ehhez igazi segítséget kaphatunk a pszichológiai szemléletű asztrológiától. Mely nem más, mint egyfajta “használati útmutató” az életünkhöz, ami megmutatja, hogy mely dolgokat kell megtanulnunk, tökéletesítenünk, s ehhez milyen képességek, erőforrások állnak a rendelkezésünkre.

Gyakorló asztrológusként elhatárolódom attól a hiedelemtől, hogy az asztrológia valami misztikus ködbe burkolt jóslásféle volna.

Napra készen, gyakorlatias tanácsokkal képes segíteni minden érdeklődőt.

Tehát nem használható jóslásra, önigazolásra és arra, hogy a nehézségeinket kikerüljük!

A tanácsadás során egyszerre szükséges a racionális, és intuitív gondolkodás

Az analógiás látásmódot pszichológiai ismeretekkel kiegészítve tudunk valós és hatékony segítséget nyújtani, mely természetesen csak személyes kontaktusban történhet.
 • Mint minden tanácsadó munkában, itt is elsődleges eszköz a saját személyiségünk.
 • Hatékonyságunkat alapjaiban határozza meg a személyiségállapotunk, azaz önismereti szintünk.
 • Erre épülnek rá egyéb természetes képességeink, s csak a legfelső réteghez tartozik a konkrét asztrológiai tudásunk.
 • Képzeljük el ezt az egészet egy felfelé mutató háromszögként, melynek felső csúcsán keresztül nyilvánul meg a tanácsadás során a személyes hatékonyságunk!

Ezért különösen fontosnak tartjuk az önismereti munkát, melyet igyekszünk a képzésünk során is fejleszteni hallgatóinknál. Mielőtt másokkal foglalkozunk, fontos a saját működéseink feltárása, megértése, megfelelő eszközökkel történő átdolgozása.

ÚJ CSOPORTUNK ELINDULT, MÉG CSATLAKOZHATSZ!

Korlátozások esetén ONLINE kapod a tananyagot!

Az asztrológus, mint szakma, ma hivatalos keretekkel nem rendelkezik

Nincs körülhatárolt szerepköre, lefektetett szabályai, a képzés és gyakorlási feltételek is kaotikusak. Emiatt sok a félreértés, téves elképzelés arról, mire is használható ma az asztrológia. Mindezt csak tovább fokozza a “bulvár-asztrológia” felületes információ dömpingje.

Ezért tartjuk fontosnak, hogy önmagunk és hallgatóink számára lefektessünk olyan alapelveket, melyek stabil támpontokat adnak az asztrológus tanácsadói tevékenységében.

Ha asztrológus tanácsadónak készülsz, gondold át a következőket!

 • Mint minden segítő szakmában, itt is a személyiségeddel dolgozol!
 • Első és legfontosabb az önmagaddal való találkozás, szembenézés, a saját önismereti munka, csak erre épülhet rá a segítő szerepköröd!
 • A saját kliséid, előítéleteid, tudattalan problematikád belevetül a tanácsadásodba.
 • Csak akkor segíts, ha arra felkérnek!
 • “Nem”-et is mondhatsz egy felkérésre.
 • Legyél tisztában azzal, hogy amibe beleavatkozol, az a sorsoddá válik! (Karma!)
Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Pszicho-asztrológia
 • Csak személyes találkozással lehet hatékony tanácsadást folytatni, melynek célja a kérdezőt segíteni abban, amire megérett, amire kíváncsi.
 • Tanácsadói szerep egyben “tekintélyszerep” is. Sokkal erősebb hatása van egy kijelentésednek, mint más élethelyzetben.
 • A tanácsadás csak akkor lehet sikeres, ha a hozzánk fordulónak megvan a saját tudatos elhatározása, motivációja. Ennek hiányában még nem jött el az idő az együttműködésre.
 • Hozzátartozónak ne tarts elemzést, tanácsadást! Kivétel ez alól a gyermekhoroszkóp készítése.
 • Önismeretedben segítünk a képzés során is, hiszen az első 4 évben a saját horoszkópodon keresztül ismerkedsz meg az asztrológiával, a beadandó házi dolgozatok témája is a radixodhoz (születési horoszkóp ábrádhoz) kapcsolódik.
Minden ami asztrológia oldala

Ha szívesen ajánlod Másoknak is képzésünket, arra kérünk, hogy oszd meg ezt az oldalt!

Mail: info@mindenamiasztrologia.hu

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392

Irodai telefon: 0652/ 786 – 892

Skype: artemiszmuhely