Havi horoszkóp: Szűz hava

(2019.08.23.- 2019.09.23.)

 • A Nap a Szűz csillagjegybe lép augusztus 23-án 12 óra 2 perckor, s tovább halad az őszi nap-éjegyenlőségi ponton keresztül a Mérleg csillagjegy előterébe szeptember 23-án 9 óra 50 perckor. 

 • Most a Szűz Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Új kenyér, illetve Kisasszony Hava.
 • A horoszkóp ábra a Szűz jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.
Szűz havi horoszkóp 2019 Artemisz Asztrológia Debrecen

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A nyári pihenés és feltöltődés után eljött a Szűz hava, mely az őszi időszakra való felkészülést teszi lehetővé. A külső világban való rendteremtés mellett, “készleteinket” felmérhetjük, ahol kell, kiegészíthetjük, feltölthetjük. Nézzük át, mire lesz szükségünk az elkövetkezendőkben, és a természet bőségkosarából józan előrelátással igyekezzünk igényeinknek megfelelően raktározni.

Az új tanév kezdete is a Szűz időszakára esik, mely a tanulásba való visszarázódással együtt a tudásunk rendszerezésére késztet bennünket.

A jegyváltás időszakára esik az Új Kenyér Ünnepe, mely a betakarított friss búzából készül. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, mennyi szorgalmas munkának köszönhetjük „mindennapi kenyerünket”! Adjunk hálát érte!

Szűz hava: A rendszerezés, gyűjtögetés időszaka

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Lunabar holdfázis program
 • 23-án 16 óra 56 perckor: „félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold az Ikrek csillagjegyben látható.
 • 30-án 12 óra 37 perckor: Szűz „újhold” – Hold a Szűz csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 06-án 5 óra 10 perckor: „félhold” látható (első negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Nyilas csillagjegyben látható.
 • 14-én 6 óra 32 perckor „telihold” – Hold a Halak csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 22-én 4 óra 41 perckor: „félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold az Ikrek csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A MERKÚR ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

 • A Merkúr augusztus 11-én éjszaka ismét belépett az Oroszlán csillagjegy előterébe, ahol augusztus 29-ig segíti, hogy a szervező és vezetői készségeink egyre jobban kibontakozzanak. Ugyanakkor a saját vélemény hangoztatásának fontossága miatt kevésbé figyelünk másokra, türelmetlenné válhatunk a külvilág gondolatai, jelzései iránt. Úgy érezhetjük, mintha csak a saját elképzelésünk lenne egyedül a helytálló! Figyeljünk arra, hogy az irányítást leginkább önmagunk felett gyakoroljuk! Kisebb és nagyobb vezetőink érzelmeinkre ható, hatásvadász manipulációit is vegyük észre. Legyünk toleránsak egymás irányába! Leghasznosabban ezt az időszakot kreatív alkotással, szervezési feladatokkal tölthetjük, számunkra fontos dolgok teremtését, megvalósulását menedzselhetjük. Vegyünk részt minél több kulturális programban, színházi élményben, színvonalas szabadidős tevékenységben. Nyaraljunk, ha megtehetjük!
 • A Merkúr augusztus 29-én 9 órakor átlép uralmi pozíciójába, a Szűz csillagjegybe, melyben rövid ideig, szeptember 14-ig tartózkodik. Jótékony hatásával segíti a precíz, előrelátó tervezési folyamatokat, összegzéseket, statisztikák, kimutatások készítését. Alkalmas az időszak tanulásra, tanulmányok elkészítésére, fel lehet készülni az új tanévre és az őszi feladatokra egyaránt. Emellett segít minden aprólékos munkát, a már megtermett növények bespájzolását, raktározását. Támogató hatású minden kézügyességet és kitartó, alapos figyelmet követelő dolgokra, szabásra, varrásra, szerelésekre, javításokra a munkahelyen és a háztartásban egyaránt. Közvetlen környezetünkben nagytakarításra, rendszerezésre, lomtalanításra. Egészségünk szempontjából időszerű az életmódunk, táplálkozásunk átgondolása, szükség esetén tisztító kúrát végezhetünk. Vigyázzunk arra, hogy ebben a periódusban ne legyünk kicsinyesek, szőrszálhasogatók vagy túl kritikusak önmagunkkal, környezetünkkel szemben. S annyit vállaljunk, amennyit végig is tudunk csinálni.
 • A Merkúr a Mérleg csillagjegy előterébe lép szeptember 14-én 9 órakor, ahol október 3-ig tartózkodik. E hatás lehetőséget ad az „aratás és betakarítás” utáni mérlegelésre, a jól végzett munka utáni mulatozásra. Elég volt a rendszerezésből, leltározásból és a precizitást igénylő feladatokból! Új élményekre vágyunk! Szórakozni akarunk, kulturális élmények mellett élvezni az élet örömeit, egy jó bor, kellemes zene és számunkra vonzó személyek társaságában. Ez a hatás jó lehetőséget biztosít oldott hangulatú beszélgetésekre, konfliktusok rendezésére. Felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, s ezzel együtt ráébreszthet bennünket vágyott kapcsolataink hiányára is! Ha tehetjük, élvezzük a természet csodálatos színeit, kiránduljunk azokkal, akikkel jól érezzük magunkat! Ne törekedjünk arra, hogy a dolgok mélyére hatoljunk. Keressünk magunknak olyan tevékenységeket, melyek fejlesztik esztétikai érzékünket, és szépérzékünket kielégítik. Most az őszi ruhatárunkat felfrissíthetjük, a szépségipari szolgáltatásokat is nagyobb kedvvel vesszük igénybe, jobban engedhetünk vágyainknak, mint máskor.

A VÉNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

 • A Vénusz a Napot kissé megelőzve a Szűz csillagjegy előterébe lépett augusztus 21-én 11 órakor, ahol hatásával szeptember 14-ig segít a mindennapi rutinban, munkában, akinek szükséges, a tanulásban. Így tanévkezdés idején ez egészen jól jön! Ismét jobban jelen leszünk a mindennapi tevékenységekben, elfogadjuk azt, hogy bizonyos dolgokat kötelességszerűen el kell végeznünk. Kapcsolatainkban hangsúlyossá válnak a gyakorlatias dolgok, a hétköznapi tevékenységek. Könnyebb beosztónak lenni, örömmel végezhetünk aprólékos, máskor „nem szeretem” tevékenységeket, pl. ruhák, háztartási eszközök javítását. Ilyenkor a takarítás, rendrakás is könnyebben megy. Segítőkészségünk felerősödik, jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha hasznára lehetünk a környezetünknek. Örömet találhatunk ilyenkor a tanulásban, az együtt végzett közös tevékenységekben, a szükséges dolgok megjavításában. Emberi kapcsolatainkban ilyenkor a kritikára érzékenyebben reagálunk a szokásosnál. Mielőtt társunknak segítő szándékkal „építő kritikát” fogalmazunk meg, gondoljuk végig, neki most valóban arra van szüksége, vagy inkább csak a figyelmes meghallgatásunkra. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat másokhoz mérjük, most ez a viselkedésünk, csak tovább fokozhatja önbizalomhiányunkat, kishitűségünket partnerkapcsolatunkban. Fontos, hogy észrevegyük, ezt mi tesszük önmagunkkal! Nem a társunk értékel le bennünket. Ugyanezzel az erővel önmagunkat meg is erősíthetjük!
 • A Vénusz szeptember 14-én hajnalban átlép uralmi pozíciójába, a Mérleg csillagjegybe, ahol október 8-ig tartózkodik. Feladataink, hétköznapi teendőink szükséges ellátása mellett figyelmünk jobban rákoncentrál saját vágyaink, életörömeink területére. Ez a hatás felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, vágyat szít minden számunkra kellemes tevékenységre, táncra, szórakozásra, flörtölésre. Megnő az igényünk a különböző kulturális programok iránt, saját ízlésvilágunknak megfelelő koncertre, kiállításra látogathatunk el. Ha van bennünk művészi önkifejezési igény, ez az időszak alkalmas arra, hogy alkotásvágyunknak teret engedjünk. Nyitottabbak vagyunk a szépre, a kellemesre, keressük a harmóniát kívül-belül. A Vénusz, a szerelem planétája a párkapcsolat jelében (Mérleg) szerelmessé és vágyakozóvá tesz bennünket. Ilyenkor szerelmesek vagyunk a szerelembe, vagy szenvedhetünk annak hiányától. S az utóbbit kompenzálhatjuk édesség evéssel, vagy olyan dolgok vásárlásával, melyre valójában nincs szükségünk. Könnyelműen bánhatunk pénzünkkel, a kedvező „akciók”, most hamarabb elcsábítanak bennünket. Legyünk megfontoltak, hogy később ne érezzük úgy, elpocsékoltunk pénzünket. Ez az asztrológiai hatás segít, hogy környezetünket harmonizáljuk, kapcsolatainkban békére leljünk, de vigyázzunk arra, hogy amit most jóindulatból „szőnyeg alá söprünk”, az később konfliktust fog hozni!

A MARS ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

 • A Mars augusztus 18-án hajnalban belépett a Szűz csillagjegy előterébe és október 4-ig itt halad keresztül. A figyelem középpontjába a mindennapok aprólékos teendőit, és a munkánkat helyezi. Az „akarom!” helyett, a „kell, szükséges, muszáj!” kifejezések dominálnak most az életünkben. A kissé dinamizmusát vesztett energia ugyanakkor segíti a józan kritikával, előrelátó és körültekintő módon meghozott döntések kivitelezését, az egyéni és társadalmi célokat. A szorgalmas munkavégzés és a hasznosságra való törekvés, a nagyobb társadalmi folyamatoknak való alárendelődés kikerülhetetlen. Keressük a helyünket a megváltozott körülmények között. Szükségszerű változások megéléséhez érzelmi önfegyelem, takarékosság kell, s ez fokozott hajlamot ad aggódásra, szorongásra. Új, gyakorlatias rendszerek kialakítására alkalmas periódus, de egyben az adminisztráció túlbonyolítására is! Jó lehetőség olyan intellektuális célok kitűzésére, mely az anyagvilágra, hétköznapjainkra van hatással. Az egyének szintjén lehetőség adódik életvitel és életmódváltásra, hiszen ilyenkor az egészség és egészségügy is jobban fókuszban van. Kapcsolatainkban a kritikával óvatosan bánjunk, hiszen ebben az időszakban mi magunk is érzékenyebben reagálunk ezekre!

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A JUPITER ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezett 2018. november 8-án 13 órakor s belépett uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A SZATURNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

AZ URÁNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Hallgasd meg az előadást!

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A NEPTUNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A PLÚTÓ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire érdemes figyelni:

 • Augusztus 23-án 12 óra 2 perckor a Nap belép a Szűz csillagjegy területére
 • Augusztus 28-án délben egzakt Mars – Uránusz trigon
 • Augusztus 29-én 9 órakor a Merkúr is követi a Napot a Szűz jegyébe
 • Szeptember 1-én 16 órakor a Merkúr – Uránusz trigon támogatja a tanévkezdést
 • Szeptember 14-én 9 órakor a Merkúr tovább halad a Mérleg csillagjegybe
 • Szeptember 14-én 15 órakor a Vénusz is belép a Mérleg csillagjegybe
 • Szeptember 18-én 11 órakor a Szaturnusz befejezi hátráló mozgását a Bak jegyében
 • Szeptember 21-én 19 órakor egzakt Jupiter – Neptunusz kvadrát
 • Szeptember 23-án 9 óra 50 perckor a Nap tovább halad az őszi-napéjegyenlőségi ponton keresztül a Mérleg jegyébe

További asztrológiai előadásokat, videókat, írásokat itt találsz:

www.mindenamiasztrologia.hu

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola