Havi horoszkóp: Oroszlán hava

(2019.07.23.- 2019.08.23.)

 • Nap az Oroszlán csillagjegybe lép július 23-án 4 óra 50 perckor, s tovább halad a Szűz csillagjegy előterébe augusztus 23-án 12 óra 2 perckor. 
 • Most az Oroszlán Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent Jakab, illetve Áldás Hava.
 • A horoszkóp ábra a Oroszlán jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.
Havi horoszkóp Oroszlán hava 2019 Artemisz Asztrológia Debrecen

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A Nap még mindig magasan jár az égen, hosszúak és melegek a nappalok! Aki csak teheti, családjával, barátaival együtt kikapcsolódást iktat be a dolgos hétköznapokba. Hiszen ez az időszak kedvez az aktív pihenésnek, az életörömök – nyaralás, sport, lustálkodás, szerelmeskedés – megélésének.

Most, a kiteljesedés időszakában, kreatív alkotásvágyunkat is kiélhetjük! A Nap uralma alatt álló jegy, termékeny, kreatív erőt ad, amit visszaforgathatunk családunk életbe, például, jó érzékkel átalakíthatjuk otthonunkat. Segíti, hogy gyermekeinkkel lazább együttléteket szervezzünk, közösen játsszunk, élvezzük egymás társaságát. Ha éppen, teremteni, alkotni, megformálni vágyunk valamit életünkben, használjuk ki az Oroszlán időszak erre alkalmas tüzes teremtő erejét, inspirációját!

A kellemes meleg nyári éjszakákon, különösen az Oroszlán havában szép élményt nyújt az augusztusi csillaghullás, amikor is a Földünk „találkozik” a Perseida-meteorrajjal. A csillaghullás maximuma augusztus 12-én éjszaka várható, 80-120 „hullócsillaggal” óránként. Kellemes társaságban egy pohár finom borral a kezünkben, élvezzük ki e fenséges égi színjátékot!

Oroszlán hava: A kiteljesedés ideje

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Lunabar holdfázis program
 • 25-én 3 óra 18 perckor: „félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Bika csillagjegyben látható.
 • 01-én 5 óra 12 perckor Oroszlán „újhold” – Hold az Oroszlán csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 07-án 19 óra 31 perckor: „félhold” látható (első negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Skorpió csillagjegyben látható.
 • 15-én 14 óra 29 perckor: „telihold” – a Hold a Vízöntő csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A MERKÚR ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Merkúr egy rövid, az Oroszlán jegyébe tett látogatás után július 19. és augusztus 11. között ismét a Rák csillagjegyben tartózkodva gondolkodásunkat szubjektív érzelmekkel hatja át. Igényt és lehetőséget ad arra, hogy feszítő érzelmeinket kibeszéljük. Segíti az érzelmekkel átszőtt kommunikációt, az empatikus meghallgatást, hogy nyitottak legyünk mások nézőpontjának megismerésére. Olvassunk verseket, család és történelmi regényeket, beszélgessünk és tevékenykedjünk együtt családtagjainkkal minél többet. Jó időszak ez arra is, hogy családfánkat feltárjuk, megismerjük a korábbi generációk családi történeteit, melyek néha tudattalanul, de hatással vannak aktuális életünkre, kapcsolataink mintázatára. Közismert, hogy gyökereink megismerése által élhetünk valóban kiteljesedett életet.

Az érzelmi közegbe ágyazott Merkúr felerősíti az álmodozásra való hajlamot, s azt is, hogy sértődékenyebbek, érzékenyebbek legyünk. Többet időzünk a múltban, jó vagy kevésbé jó érzésekkel emlékezünk. Régen mennyivel jobb volt…, gondolhatjuk, hallhatjuk, érezhetjük többször is! Nemzeti összetartozás érzésünket, de a szélsőségesen nacionalista megnyilvánulásokat is fokozza ez a hatás. Tegyünk most azért, hogy jól érezzük magunkat! Ne várjunk arra, hogy környezetünk ráérezzen és kitalálja gondolatainkat, vágyainkat, hanem annak adjunk egyértelmű hangot! Lehetőség szerint kerüljük most el azokat a döntéseket, melyek kellő racionális megfontoltságot igényelnek tőlünk.

A Merkúr augusztus 11-én éjszaka ismét belép az Oroszlán csillagjegy előterébe, ahol augusztus 29-ig segíti, hogy a szervező és vezetői készségeink egyre jobban kibontakozzanak. Ugyanakkor a saját vélemény hangoztatásának fontossága miatt kevésbé figyelünk másokra, türelmetlenné válhatunk a külvilág gondolatai, jelzései iránt. Úgy érezhetjük, mintha csak a saját elképzelésünk lenne egyedül a helytálló! Figyeljünk arra, hogy az irányítást leginkább önmagunk felett gyakoroljuk! Kisebb és nagyobb vezetőink érzelmeinkre ható, hatásvadász manipulációit is vegyük észre. Legyünk toleránsak egymás irányába! Leghasznosabban ezt az időszakot kreatív alkotással, szervezési feladatokkal tölthetjük, számunkra fontos dolgok teremtését, megvalósulását menedzselhetjük. Vegyünk részt minél több kulturális programban, színházi élményben, színvonalas szabadidős tevékenységben. Nyaraljunk, ha megtehetjük!

A VÉNUSZ ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Vénusz július 3-án 17 órakor átlépett a Rák csillagjegy előterébe, és július 28-ig érzékennyé tesz bennünket személyes kapcsolatainkra, hiszen érzelmeinkre lesz aktiváló hatással. Vágyunk a romantikára, intimitásra, simogatásra, összebújásra. Esetleg a család bővülésére, esküvőre, gyermekáldásra, unokára. Álmodozva, kreatív képzeletünket szabadon engedve, fejezzük ki érzéseinket zenével, tánccal, énekléssel, szabad alkotással, amit csak a magunk kedvére teszünk. Vegyünk részt vízparti élményekben, lazítsunk, napozzunk, fürdőzzünk, de közben ne feledkezzünk meg azon kapcsolataink ápolásáról sem, melyek fontosak számunkra. Vigyázzunk, ne erőszakoljuk rá környezetünkre magunkat túlzó gondoskodással, hogy azután mártír arccal önfeláldozásunkért cserébe fokozott figyelmet követeljünk. Fejezzük ki egyértelműen szeretet igényünket! Tartsunk családi, baráti összejöveteleket, hódoljunk az édes semmittevésnek, ha arra vágyunk!

A Vénusz július 28-án hajnalban a Napot támogatva belép az Oroszlán csillagjegy tüzes közegébe, ahol augusztus 21-ig serkenti a kreatív alkotást, az örömmel végzett tevékenységeket, de fokozza a szerelem, szexualitás iránti vágyat. Teremtő periódus… Kérdés, mit akarunk teremteni? Kapcsolatot, gyermeket, vállalkozást, vagy csak a mindennapok során a tűzhely mellett alkotunk szabadon. Jó periódus ez a szabadidős, embereket összehozó társadalmi eseményeknek, ahol reprezentálni lehet, és új kapcsolatokat kötni. Egy kis játékos flörtölés is belefér ezekbe a találkozásokba, de vigyázzunk, ne vigyük túlzásba az életélvezeteket! Látogassunk kiállításokat, vegyünk részt minél több kulturális eseményen, programon, színházi előadáson, koncerten. A külsőségekre ilyenkor több figyelmet fordítunk, legyen az az otthonunk, megjelenésünk. A felerősödő hiúság és elismerésvágy sokakat akár szépészeti beavatkozások igénybevételére is inspirálhat. Médiában a fogyasztásra késztető reklámok azt sugallják, hogy megérdemeljük a luxust, pompát és kényeztetést. „Irigylésre méltó” celebekkel, sztárocskákkal üzenik ezt nekünk! Ne dőljünk be nekik! A cukormáz hamar leolvad, s láthatóvá válik mögötte a sivár vagy teljesen hétköznapi valóság! A meggondolatlanság nem csak az életélvezetekben, hanem a túlköltekezésben is megjelenhet! Vigyázzunk: csak a takarónk végéig nyújtózkodjunk!

A Vénusz a Napot kissé megelőzve a Szűz csillagjegy előterébe lép augusztus 21-én 11 órakor, ahol hatásával szeptember 14-ig segít a mindennapi rutinban, munkában, akinek szükséges, a tanulásban. Így tanévkezdés idején ez egészen jól jön! Ismét jobban jelen leszünk a mindennapi tevékenységekben, elfogadjuk azt, hogy bizonyos dolgokat kötelességszerűen el kell végeznünk. Kapcsolatainkban hangsúlyossá válnak a gyakorlatias dolgok, a hétköznapi tevékenységek. Könnyebb beosztónak lenni, örömmel végezhetünk aprólékos, máskor „nem szeretem” tevékenységeket, pl. ruhák, háztartási eszközök javítását. Ilyenkor a takarítás, rendrakás is könnyebben megy. Segítőkészségünk felerősödik, jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha hasznára lehetünk a környezetünknek. Örömet találhatunk ilyenkor a tanulásban, az együtt végzett közös tevékenységekben, a szükséges dolgok megjavításában. Emberi kapcsolatainkban ilyenkor a kritikára érzékenyebben reagálunk a szokásosnál. Mielőtt társunknak segítő szándékkal „építő kritikát” fogalmazunk meg, gondoljuk végig, neki most valóban arra van szüksége, vagy inkább csak a figyelmes meghallgatásunkra. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat másokhoz mérjük, most ez a viselkedésünk, csak tovább fokozhatja önbizalomhiányunkat, kishitűségünket partnerkapcsolatunkban. Fontos, hogy észrevegyük, ezt mi tesszük önmagunkkal! Nem a társunk értékel le bennünket. Ugyanezzel az erővel önmagunkat meg is erősíthetjük!

A MARS ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Mars július 2-án hajnalban tovább haladt az Oroszlán csillagképbe, mely, mint tüzes háttér, augusztus 18-ig a tovább fokozza a Mars dinamikus energiáját. Az évnek ez a hosszabb periódusa alkalmas arra, hogy egyéni elképzeléseinket kivitelezzük, aktívan teremtsünk, új dolgokat hozzunk létre. Vágy, hogy erőfeszítésünket siker és elismerés koronázza, most nagyon erős. Dinamizmusunk hajt bennünket előre, érvényesíteni akarjuk saját vágyainkat, elképzeléseinket. Az „akarom”, erős késztetése miatt összeütközésekre számíthatunk, ha elfelejtünk együttműködni a környezetünkkel. A szexuális energiákat is fokozott működésre készteti, aminek hatását 9 hónap múlva, a születésszám emelkedésében is tapasztalhatjuk. Sportteljesítményben, szervezői, vezetői feladatok ellátásában támogató módon érzékeljük ennek a periódusnak a hatását.  A médiában a sikeres férfiak mellett a magamutogató aranyifjúk is feltűnnek, az erre szakosodott műsorokban új „sztárokat” kereshetnek. A meglévő jó előadói és reprezentációs készségünket most kamatoztathatjuk, de ne feledjük, sikereinket másokkal együtt érjük el!

A Mars augusztus 18-án hajnalban belép a Szűz csillagjegy előterébe és október 4-ig itt halad keresztül. A figyelem középpontjába a mindennapok aprólékos teendőit, és a munkánkat helyezi. Az „akarom!” helyett, a „kell, szükséges, muszáj!” kifejezések dominálnak most az életünkben. A kissé dinamizmusát vesztett energia ugyanakkor segíti a józan kritikával, előrelátó és körültekintő módon meghozott döntések kivitelezését, az egyéni és társadalmi célokat. A szorgalmas munkavégzés és a hasznosságra való törekvés, a nagyobb társadalmi folyamatoknak való alárendelődés kikerülhetetlen. Keressük a helyünket a megváltozott körülmények között. Szükségszerű változások megéléséhez érzelmi önfegyelem, takarékosság kell, s ez fokozott hajlamot ad aggódásra, szorongásra. Új, gyakorlatias rendszerek kialakítására alkalmas periódus, de egyben az adminisztráció túlbonyolítására is! Jó lehetőség olyan intellektuális célok kitűzésére, mely az anyagvilágra, hétköznapjainkra van hatással. Az egyének szintjén lehetőség adódik életvitel és életmódváltásra, hiszen ilyenkor az egészség és egészségügy is jobban fókuszban van. Kapcsolatainkban a kritikával óvatosan bánjunk, hiszen ebben az időszakban mi magunk is érzékenyebben reagálunk ezekre!

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A JUPITER ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezett 2018. november 8-án 13 órakor s belépett uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A SZATURNUSZ ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

AZ URÁNUSZ ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Hallgasd meg az előadást!

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A NEPTUNUSZ ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A PLÚTÓ ÉGI ÚTJA AZ OROSZLÁN IDŐSZAKBAN

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire érdemes figyelni:

 • Július 23-án 4 óra 50 perckor a Nap belép uralmi pozíciójába, az Oroszlán jegyébe
 • Július 25-én 14 órakor egzakt Mars – Jupiter trigon
 • Július 28-án a Vénusz is belép az Oroszlán jelébe
 • Augusztus 1-én hajnalban a Merkúr befejezi hátráló mozgását a Rák jegyében
 • Augusztus 11-én 16 órakor a Jupiter is befejezi hátráló mozgását a Nyilas jegyében
 • Augusztus 11-én éjszaka a Merkúr ismét belép az Oroszlán csillagjegybe
 • Augusztus 12-én hajnalban az Uránusz hátráló mozgásba kezd a Bika jelében
 • Augusztus 18-án a Mars tovább halad a Szűz jegy előterébe
 • Augusztus 21-én 11 órakor a Vénusz is belép a Szűz jegyébe
 • Augusztus 23-án 12 óra 2 perckor a Nap tovább halad a Szűz csillagjegy területére

További asztrológiai előadásokat, videókat, írásokat itt találsz:

www.mindenamiasztrologia.hu

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola