Havi horoszkóp: Mérleg hava

(2019.09.23.- 2019.10.23.)

 • Az őszi nap-éj egyenlőség idején, szeptember 23-án 9 óra 50 perckor a Nap a Mérleg csillagjegybe lép, s tovább halad a Skorpió jel előterébe október 23-án 19 óra 20 perckor, melyet a Jupiter – Neptunusz feszült konstellációja kísér.

 • Most a Mérleg Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Földanya, illetve Szent Mihály Hava.
 • A horoszkóp ábra a Mérleg jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve

Havi horoszkóp Mérleg hava 2019

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

Élvezhetjük a kellemes őszelőt, gazdag színvilágával, bőséges termésével. Barátainkkal nagy kirándulásokat tehetünk, s az egyre korábban beköszöntő estéket számunkra kellemes programokkal gazdagíthatjuk.

A Mérleg pontja a harmóniát kereső, kiegyensúlyozó pont a sötétség és világosság között, egy fejlődési, érési időszak végén következik be. Az elmúlást szimbolizáló Skorpió hava előtt számba vehetjük, mivel gazdagítottuk az ÉLET-et az elmúlt hónapok folyamán. Eljött az ideje a „betakarítás” utáni számvetésnek, mérlegelésnek, az otthonok kitakarításának, csinosításának.

Az évnek ebben a szakaszában elvetik az őszi gabonát, befejezik a halászatot és minden mezei munkát. Ekkor hajtják be a jószágokat is téli pihenőikre, amiket ilyenkor megszámlálnak. A Mihály napi vidám vásári hangulatban beszerezhetők a téli holmik. A szüret ideje is eljött, ami egy társasági, kapcsolatteremtő lehetőség is egyben, s annak lezárásával a szüreti mulatságon az emberek kiereszthetik a gőzt magukból.

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Lunabar holdfázis program
 • 09. 28-án 20 óra 26 perckor Mérleg „újhold” – Hold a Mérleg csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 10. 05-én 18 óra 47 perckor: „félhold” látható (első negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Bak csillagjegyben látható.
 • 10. 13-án 23 óra 8 perckor: „telihold” – Hold a Kos csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 10. 21-én 14 óra 39 perckor: „félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Rák csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A MERKÚR ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

 • A Merkúr a Mérleg csillagjegy előterébe lépett szeptember 14-én 9 órakor, ahol október 3-ig tartózkodik. E hatás lehetőséget ad az „aratás és betakarítás” utáni mérlegelésre, a jól végzett munka utáni mulatozásra. Elég volt a rendszerezésből, leltározásból és a precizitást igénylő feladatokból! Új élményekre vágyunk! Szórakozni akarunk, kulturális élmények mellett élvezni az élet örömeit, egy jó bor, kellemes zene és számunkra vonzó személyek társaságában. Ez a hatás jó lehetőséget biztosít oldott hangulatú beszélgetésekre, konfliktusok rendezésére. Felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, s ezzel együtt ráébreszthet bennünket vágyott kapcsolataink hiányára is! Ezért érdeklődésünk fókuszában most a kapcsolatokat tartjuk, szívesen beszélgetünk, vagy informálódunk olyan témákban, ami a párkapcsolati forgatókönyvekről szól! Ha tehetjük, élvezzük a természet csodálatos színeit, kiránduljunk azokkal, akikkel jól érezzük magunkat! Ne törekedjünk arra, hogy a dolgok mélyére hatoljunk. Keressünk magunknak olyan tevékenységeket, melyek fejlesztik esztétikai érzékünket, és szépérzékünket kielégítik. Most az őszi ruhatárunkat felfrissíthetjük, a szépségipari szolgáltatásokat is nagyobb kedvvel vesszük igénybe, jobban engedhetünk vágyainknak, mint máskor.
 • A Merkúr október 3-án 10 órakor belép a Skorpió csillagjegybe, ahol december 9-ig, a Merkúr mozgását tekintve hosszú ideig tartózkodik. Október 31-től november 20-ig hátráló, azaz retrográd mozgású lesz! E jó néhány hétben megmutatja számunkra a Skorpió jel mélyebb tartalmait, ráirányítja a figyelmünket az elmúlásra, az élet nagy kérdéseivel való foglalkozásra, belső munkára. Halottak Napja is közeledik, ami hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy a halálhoz fűződő viszonyunkat, már eltávozott szeretteinkkel kapcsolatos érzéseinket átgondoljuk. Tudatos munkával felismerhetjük azon viselkedésmintáinkat, melyek gyökere a korábbi kapcsolatainkhoz kötődik, hogy megváltoztassuk azokat. Az intellektuális megértést szimbolizáló Merkúr e jelben tartózkodva segíti belső erőforrásaink feltárását, az önismereti munkát, a spirituális, szellemi témák felé való fordulást. Egyben alkalmas arra is, hogy belső „démonainkkal” találkozzunk, s korábban elfojtott érzéseink inspiráló módon felszínre kerüljenek. Áloméletünk intenzívebbé válhat, s hamarabb döntünk úgy, hogy egy terapeuta segítségét igénybe vesszük. A vitákat, konfliktusokat felerősítheti ez az időszak, ilyenkor hajlamosak vagyunk bántó módon, meggondolatlanul kommunikálni. Vigyázzunk, ne erőltessük rá környezetünkre saját elképzeléseinket, és tudatosan törekedjünk arra, hogy mások nézőpontját is elfogadjuk! Ez most különösen fontos, hiszen tapasztaljuk, hogy a jelentős társadalmi különbségekből fakadó globális problémák felerősödnek.

A VÉNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

 • A Vénusz szeptember 14-én hajnalban átlépett uralmi pozíciójába, a Mérleg csillagjegybe, ahol október 8-ig tartózkodik. Feladataink, hétköznapi teendőink szükséges ellátása mellett figyelmünk jobban rákoncentrál saját vágyaink, életörömeink területére. Ez a hatás felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, vágyat szít minden számunkra kellemes tevékenységre, táncra, szórakozásra, flörtölésre. Megnő az igényünk a különböző kulturális programok iránt, saját ízlésvilágunknak megfelelő koncertre, kiállításra látogathatunk el. Ha van bennünk művészi önkifejezési igény, ez az időszak alkalmas arra, hogy alkotásvágyunknak teret engedjünk. Nyitottabbak vagyunk a szépre, a kellemesre, keressük a harmóniát kívül-belül. Nőként többet foglalkozunk női szerepeinkkel, kinézetünkkel, belső „istennőinkkel”. A Vénusz, a szerelem planétája a párkapcsolat jelében (Mérleg) szerelmessé és vágyakozóvá tesz bennünket. Ilyenkor szerelmesek vagyunk a szerelembe, vagy szenvedhetünk annak hiányától. S az utóbbit kompenzálhatjuk édesség evéssel, vagy olyan dolgok vásárlásával, melyre valójában nincs szükségünk. Ha tudatosítjuk szeretet nyelvünket, s megtanuljuk azt kifejezni kapcsolatainkban, akkor harmonikusabb együttélésre számíthatunk. Könnyelműen bánhatunk pénzünkkel, a kedvező „akciók”, most hamarabb elcsábítanak bennünket. Legyünk megfontoltak, hogy később ne érezzük úgy, elpocsékoltunk pénzünket. Ez az asztrológiai hatás segít, hogy környezetünket harmonizáljuk, kapcsolatainkban békére leljünk, de vigyázzunk arra, hogy amit most jóindulatból „szőnyeg alá söprünk”, az később konfliktust fog hozni!
 • A Vénusz október 8-án 11 órakor tovább haladt a Skorpió csillagjegy előterébe, ahol október 31-ig tartózkodik, amikor majd hátráló mozgással ismét visszalép a Mérleg előterébe. Hatására nagyon mély vágyakat, vonzódásokat és indulatokat élhetünk át. Az emberi viszonyainkban felszínre hozza a kapcsolataink kritikus pontjait, annak mélységeivel szembesít. Felerősítheti félelmeinket egy kapcsolatban való elköteleződéstől, függéstől, kiszolgáltatottságtól, szakítástól, s ez féltékenységben, krízisekben, feszültségekben realizálódhat. Néha egy kapcsolat szükségszerű lezárásában segít. Pozitív hatásában támogatja a saját mélységeinkkel való szembesülést, az önismereti munkát, mely mindannyiunk életében fontos folyamat. Lehetőségünk van rálátni arra, milyen lelki hiányállapotok mentén vagyunk függésben másokkal, s ezt megváltoztathatjuk. Korábban le nem rendezett kapcsolatok visszatérhetnek életünkbe, vagy olyan motívumok, feszültségek ismét felütik fejüket kapcsolatainkban, amiről azt gondoltuk, hogy sikerült már nagyon mélyen eltemetnünk magunkban. Ezek most, mint rejtett „aknák” „felrobbanhatnak” emberi kapcsolatainkban.  Ne várjuk ezt meg, próbáljuk tudatosan feltárni, és időben megoldani kapcsolati problémáinkat.

A MARS ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

 • A Mars augusztus 18-án hajnalban belépett a Szűz csillagjegy előterébe és október 4-ig itt halad keresztül. A figyelem középpontjába a mindennapok aprólékos teendőit, és a munkánkat helyezi. Az „akarom!” helyett, a „kell, szükséges, muszáj!” kifejezések dominálnak most az életünkben. A kissé dinamizmusát vesztett energia ugyanakkor segíti a józan kritikával, előrelátó és körültekintő módon meghozott döntések kivitelezését, az egyéni és társadalmi célokat. A szorgalmas munkavégzés és a hasznosságra való törekvés, a nagyobb társadalmi folyamatoknak való alárendelődés kikerülhetetlen. Keressük a helyünket a megváltozott körülmények között. Szükségszerű változások megéléséhez érzelmi önfegyelem, takarékosság kell, s ez fokozott hajlamot ad aggódásra, szorongásra. Vigyázzunk, mert elfojtott agressziónk ilyenkor önmagunk ellen fordulva akár meg is betegíthet bennünket! Mindennapjainkban ez a hatás új, gyakorlatias rendszerek kialakítására alkalmas periódus, de egyben az adminisztráció túlbonyolítására is! Jó lehetőség olyan intellektuális célok kitűzésére, mely az anyagvilágra, hétköznapjainkra van hatással. Az egyének szintjén lehetőség adódik életvitel és életmódváltásra, hiszen ilyenkor az egészség és egészségügy is jobban fókuszban van. Kapcsolatainkban a kritikával óvatosan bánjunk, hiszen ebben az időszakban mi magunk is érzékenyebben reagálunk ezekre!
 • A Mars október 4-én hajnalban tovább lép a Mérleg csillagjegy előterébe, és itt tartózkodik november 19-ig. Hatására céltudatosságunk csökkenhet, korábbi konkrét céljaink kivitelezésében elbizonytalanodhatunk. Kompromisszum-készségünket erősíti, de a döntéseink tologatását, elodázását is. Mások igényeit jobban figyelembe vesszük elképzeléseink tekintetében, esetleg arra várunk, hogy másoktól kapjunk útmutatást, hogy merre is haladjunk tovább. Ha ezt tesszük, és hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk, ne essünk abba a hibába, hogy később őket hibáztatjuk. A nem döntés is döntés, ilyenkor másnak adjuk át a lehetőséget az életünk irányítása felett. De mi döntünk így, ezt ne feledjük el! A Mars a kapcsolatok jelében a szerelmi vágyat, partnerkeresési kedvet fokozza, de vigyázzunk a flörtöléssel és csábítással, mert az kapcsolati konfliktusokhoz is vezethet. Ezek a konfliktusok jelezhetik számunkra, hogy új kapcsolati fázis (videó) van a küszöbön! Erősíti a tetszeni vágyást, a külsőségekkel való fokozott foglalkozást. Kevésbé lesz kedvünk az „el kell végezni” teendőihez, inkább a szórakozás, lazább életvitel iránti hajlandóságunkat fokozza. Mundán (világi) értelemben a nagypolitikai színpadon segíti a diplomáciai együttműködéseket, tárgyalásokat, új partnerek keresését, de a korábban megszokott felületes látszatmegoldásokat is valódi cselekedetek nélkül.

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

AZ URÁNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Hallgasd meg az előadást!

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A NEPTUNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A PLÚTÓ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A JUPITER ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezett 2018. november 8-án 13 órakor s belépett uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A SZATURNUSZ ÉGI ÚTJA A SZŰZ IDŐSZAKBAN

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire érdemes figyelni:

 • Szeptember 21-én 19 órakor egzakt Jupiter – Neptunusz kvadrát
 • Szeptember 23-án 9 óra 50 perckor a Nap az őszi-napéjegyenlőségi ponton keresztül átlép a Mérleg jegyébe
 • Október 3-án a 9 órakor a Plútó befejezi hátráló mozgását a Bak jegyében
 • Október 3-án a 10 órakor a Merkúr belép a Skorpió csillagjegybe
 • Október 4-én hajnalban a Mars belép a Mérleg jegyébe
 • Október 8-án a 19 órakor a Vénusz is belép a Skorpió csillagjegybe
 • Október 23-án a 19 óra 20 perckor a Nap tovább halad a Skorpió csillagjegybe

További asztrológiai előadásokat, videókat, írásokat itt találsz:

www.mindenamiasztrologia.hu

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola