Havi horoszkóp: Mérleg hava

(2020.09.22.- 2020.10.23.)

 • Az őszi nap-éj egyenlőség idején, 2020. szeptember 22-én 15 óra 31 perckor a Nap a Mérleg csillagjegybe lép, s tovább halad a Skorpió jel előterébe október 23-án 0 óra 59 perckor.
 • Most a Mérleg Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Földanya, illetve Szent Mihály Hava.
 • A horoszkóp ábra a Mérleg jegyváltás idejére Budapesti koordinátákra van elkészítve.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

Fordulóponton vagyunk, új korszak születésénél „bábáskodunk”! Ennek tudomásulvételéhez az emberiség olyan jelzéseket kap, amit nem hagyhat figyelmen kívül…

A világjárvány, környezeti katasztrófák és minden egyéb jelzés ebbe az irányba vezetnek bennünket. Összegyűjtöttük egy helyre Számodra az ehhez a témához kapcsolódó írásainkat, előadásainkat:

Ez az az időszak, amikor igazán élvezhetjük a kellemes őszelőt, gazdag színvilágával, bőséges termésével. Barátainkkal nagy kirándulásokat tehetünk, s az egyre korábban beköszöntő estéket számunkra kellemes programokkal gazdagíthatjuk.

A Mérleg pontja a harmóniát kereső, kiegyensúlyozó pont a sötétség és világosság között, egy fejlődési, érési időszak végén következik be. Az elmúlást szimbolizáló Skorpió hava előtt számba vehetjük, mivel gazdagítottuk az ÉLET-et az elmúlt hónapok folyamán. Eljött az ideje a “betakarítás” utáni számvetésnek, mérlegelésnek, az otthonok kitakarításának, csinosításának.

Az évnek ebben a szakaszában elvetik az őszi gabonát, befejezik a halászatot és minden mezei munkát. Ekkor hajtják be a jószágokat is téli pihenőikre, amiket ilyenkor megszámlálnak. A Mihály napi vidám vásári hangulatban beszerezhetők a téli holmik. A szüret ideje is eljött, ami egy társasági, kapcsolatteremtő lehetőség is egyben, s annak lezárását ünneplő szüreti mulatságon az emberek kiereszthették a gőzt magukból.

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Lunabar holdfázis program

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

 • A Merkúr a Mérleg csillagjegy előterébe lépett 2020. szeptember 5-én éjszaka, ahol szeptember 27-ig tartózkodik. E hatás lehetőséget ad az “aratás és betakarítás” utáni mérlegelésre, a jól végzett munka utáni elégedett “mulatozásra”, pihenésre. Elég volt a rendszerezésből, leltározásból és a precizitást igénylő feladatokból! Új élményekre vágyunk! Szórakozni akarunk, kulturális élmények mellett élvezni az élet örömeit, egy jó bor, kellemes zene és számunkra vonzó személyek társaságában.

Ez a hatás jó lehetőséget biztosít oldott hangulatú beszélgetésekre, konfliktusok rendezésére. Felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, s ezzel együtt ráébreszthet bennünket vágyott kapcsolataink hiányára is! Ezért érdeklődésünk fókuszában most a kapcsolatokat tartjuk, szívesen beszélgetünk, vagy informálódunk olyan témákban, ami a párkapcsolati forgatókönyvekről szól. Ha tehetjük, élvezzük a természet csodálatos színeit, kiránduljunk azokkal, akikkel jól érezzük magunkat! Ne törekedjünk arra, hogy a dolgok mélyére hatoljunk. Keressünk magunknak olyan tevékenységeket, melyek fejlesztik esztétikai érzékünket, és szépérzékünket kielégítik. Most az őszi ruhatárunkat felfrissíthetjük, a szépségipari szolgáltatásokat is nagyobb kedvvel vesszük igénybe, jobban engedhetünk vágyainknak, mint máskor.

 • 2020. szeptember 27-én 9 órakor a Merkúr belép a Skorpió csillagjegybe, ahol október 28-ig tartózkodik. Október 14-től november 3-ig hátráló, azaz retrográd mozgású lesz! E jó néhány hétben megmutatja számunkra a Skorpió jel mélyebb tartalmait, ráirányítja a figyelmünket az elmúlásra, az élet nagy kérdéseivel való foglalkozásra, belső munkára. Halottak Napja is közeledik, ami hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy a halálhoz fűződő viszonyunkat, már eltávozott szeretteinkkel kapcsolatos érzéseinket átgondoljuk.

Tudatos munkával felismerhetjük azon viselkedésmintáinkat, melyek gyökere a korábbi kapcsolatainkhoz kötődik, hogy megváltoztassuk azokat. Az intellektuális megértést szimbolizáló Merkúr e jelben tartózkodva segíti belső erőforrásaink feltárását, az önismereti munkát, a spirituális, szellemi témák felé való fordulást. Egyben alkalmas arra is, hogy belső “démonainkkal” találkozzunk, s korábban elfojtott érzéseink inspiráló módon felszínre kerüljenek. Áloméletünk intenzívebbé válhat, s hamarabb döntünk úgy, hogy egy terapeuta segítségét igénybe vesszük. A vitákat, konfliktusokat felerősítheti ez az időszak, ilyenkor hajlamosak vagyunk bántó módon, meggondolatlanul kommunikálni. Vigyázzunk, ne erőltessük rá környezetünkre saját elképzeléseinket, és tudatosan törekedjünk arra, hogy mások nézőpontját is elfogadjuk! Ez most különösen fontos, hiszen tapasztaljuk, hogy a jelentős társadalmi különbségekből fakadó globális problémák felerősödnek.

 • 2020. szeptember 6-án 9 órakor a Vénusz  belépett az Oroszlán csillagjegy tüzes közegébe, ahol október 2-ig serkenti a kreatív alkotást, az örömmel végzett tevékenységeket, de fokozza a szerelem, szexualitás iránti vágyat. Teremtő periódus… Kérdés, mit akarunk teremteni? Kapcsolatot, gyermeket, vállalkozást, vagy csak a mindennapok során a tűzhely mellett alkotunk szabadon.

Jó periódus ez a szabadidős, embereket összehozó társadalmi eseményeknek, ahol reprezentálni lehet, és új kapcsolatokat kötni. Egy kis játékos flörtölés is belefér ezekbe a találkozásokba, de vigyázzunk, ne vigyük túlzásba az életélvezeteket! Látogassunk kiállításokat, vegyünk részt minél több kulturális eseményen, programon, színházi előadáson, koncerten, a mostani helyzetből fakadóan leginkább online módon. A külsőségekre ilyenkor több figyelmet fordítunk, legyen az az otthonunk, megjelenésünk. A felerősödő hiúság és elismerésvágy sokakat akár szépészeti beavatkozások igénybevételére is inspirálhat. Médiában a fogyasztásra késztető reklámok azt sugallják, hogy megérdemeljük a luxust, pompát és kényeztetést. “Irigylésre méltó” celebekkel, sztárocskákkal üzenik ezt nekünk! Ne dőljünk be nekik! A cukormáz hamar leolvad, s láthatóvá válik mögötte a sivár vagy teljesen hétköznapi valóság! A meggondolatlanság nem csak az életélvezetekben, hanem a túlköltekezésben is megjelenhet! Vigyázzunk: csak a takarónk végéig nyújtózkodjunk!

 •  2020. október 2-án éjszaka a Vénusz a Szűz csillagjegy előterébe lép, ahol hatásával október 28-ig segít a mindennapi rutinban, munkában, akinek szükséges, a tanulásba való belerázódásban. Ismét jobban jelen leszünk a mindennapi tevékenységekben, elfogadjuk azt, hogy bizonyos dolgokat kötelességszerűen el kell végeznünk. Kapcsolatainkban hangsúlyossá válnak a gyakorlatias dolgok, a hétköznapi tevékenységek. Könnyebb beosztónak lenni, örömmel végezhetünk aprólékos, máskor “nem szeretem” tevékenységeket, pl. ruhák, háztartási eszközök javítását.

Ilyenkor a takarítás, rendrakás is könnyebben megy. Segítőkészségünk felerősödik, jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha hasznára lehetünk a környezetünknek. Örömet találhatunk ilyenkor a tanulásban, az együtt végzett közös tevékenységekben, a szükséges dolgok megjavításában. Emberi kapcsolatainkban ilyenkor a kritikára érzékenyebben reagálunk a szokásosnál. Mielőtt társunknak segítő szándékkal “építő kritikát” fogalmazunk meg, gondoljuk végig, neki most valóban arra van szüksége, vagy inkább csak a figyelmes meghallgatásunkra. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat másokhoz mérjük, most ez a viselkedésünk, csak tovább fokozhatja önbizalomhiányunkat, kishitűségünket partnerkapcsolatunkban. Fontos, hogy észrevegyük, ezt mi tesszük önmagunkkal! Nem a társunk értékel le bennünket. Ugyanezzel az erővel önmagunkat meg is erősíthetjük!

 • 2020. június 28-án hajnalban a Mars belépett uralmi pozíciójába, a Kos csillagjegybe és felfokozott dinamizmust, tettrekészséget, de ezzel együtt türelmetlenséget, harciasságot hoz nekünk 2021. január 6-ig! Ebben a bő fél évben hátráló mozgásban lesz, szeptember 10 – november 14-ig. Amíg a Halak jegyében járt, addig azt éreztük, hogy le vagyunk lassulva, inkább csak terveztünk, álmodoztunk, kivártunk, s most eljött az idő a kivitelezéshez! Hirtelen tettre késznek és egyben türelmetlennek is érezhetjük magunkat. Harcossá, önössé, akár önzővé válhatunk cselekedeteinkben.

Hajlamosabbak vagyunk ilyenkor arra, hogy “forró fejjel menjünk a falnak”, nem adva kellő időt a vágyaink, elképzeléseink józan ésszel való átgondolásának. Ez a hatás, fokozza az összeütközéseket, erősíti az agresszív indulatok megjelenését, rivalizálást, pozícióharcot egyéni szinten éppúgy, mint globálisan a Földön. Ha nem tudjuk felgyűlt energiáinkat építő módon mozgásban, szexben, sportban vagy bármilyen aktív cselekvésben levezetni, az számunkra balesetveszélyes is lehet. Különösen óvatosak legyünk minden szúró, vágó eszközzel és lőfegyverrel! Viszont a realitás talaján, kellő átgondoltság után ez a hatás lehetőséget ad számunkra komoly akadályok áttörésére, melyre már régóta készültünk. Engedjük, hogy új területek felé vezessen bennünket ez a felfedező energia!

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

 • Az Uránusz 2020. március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti.

Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a “föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa.

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

 • A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét.

Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi “mesterek””megjelenésének, új szekták, “vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

 • A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele!

A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

 • 2019. december 2-án 19 órakor, uralmi pozíciójából átlépett a Jupiter a realitást szimbolizáló Bak csillagjegybe, ahol 2020. december 19-ig tartózkodik. A Jupiter felnagyítja, elérhetőbbé teszi számunkra mindazt, amit a Bak jegy tartalmaihoz sorolunk. Ilyen a kemény munka, a fegyelmezettség, a következetes és reális építése egy rendszernek, hitelesség, felelősségvállalás (egyéni és társadalmi szinten).

Összességében az érett felnőtt viselkedés, a tiszta keretek és betartott szabályok az, amit Jupiter most támogatni tud. A Jupiter a Bak jegyében először a Szaturnusz és Plútó után halad, “söpröget”, majd megelőzi őket és hatásával jóindulatúan a realitásra figyelmeztet bennünket. Így lehetőséget ad a józan kiigazításra, mielőtt a “keményebb kezű” tartalmak ugyanerre szólítanak fel bennünket. A Bak jegyén áthaladva a Jupiter úgy készíti elő az új ciklust, hogy az előző 20 év hitbéli, filozófiai, ideológiai kérdéseiben, valamint az általános humánum és igazságosság témáiban felszólít bennünket egy intenzív nagytakarításra, rendrakásra. S ezt követően meg fog érkezni egy izgalmas együttállásba a Szaturnusszal a Vízöntő 0°-ra.

 • A Szaturnusz 2020. július 02-án hajnalban hátráló mozgása során visszatért még otthonába, a Bak csillagjegy előterébe, ahol 2020. december 17-ig tartózkodik. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet! A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt.

Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok “gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan “gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra…

Fontosabb asztrológiai hatások, amire érdemes figyelni:

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Személyedre szabott oktatás

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Személyedre szabott oktatás

HALADJ EGYÉNI ÜTEMBEN

Térben és időben szabad vagy, a haladásod ütemét is Te választhatod meg. Különbözeti vizsgával is kapcsolódhatsz, ismételhetsz. Skype-on vagy személyesen is konzultálhatsz.

TANULÁS TÁVOKTATÁSBAN

Bárhol is vagy a világon, elérhető számodra egy online kapcsolat segítségével. Saját ütemedben, mégis a tanulócsoport részeként haladhatsz, skype-on konzultálhatsz.

HAGYOMÁNYOS KÉPZÉS

Saját tantermünkben tartott oldott hangulatú órákon aktívan kérdezhetsz.  A Hozzád hasonlókkal új barátságokat köthetsz a havi egy napon, mely érted van, rólad szól!

Bizonytalan vagy? Segítünk Neked, hogy jobban el tudd képzelni, hogyan zajlik az oktatás! 

IDE KATTINTVA  több oktató videót is találsz!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben, már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Minden ami asztrológia oldala

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola