Havi horoszkóp: Ikrek hava

(2020.05.20.- 2020.06.20.)

 • A Nap május 20-án 15 óra 49 perckor belép az Ikrek csillagjegybe, a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegy előterébe június 20-án 23 óra 44 perckor.

 • Most az Ikrek Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Ígéret, illetve Pünkösd Hava.
 • A horoszkóp ábra az Ikrek jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

Fordulóponton vagyunk, új korszak születésénél „bábáskodunk”! Ennek tudomásulvételéhez az emberiség olyan jelzéseket kap, amit nem hagyhat figyelmen kívül…

A világjárvány, környezeti katasztrófák és minden egyéb jelzés ebbe az irányba vezetnek bennünket. Összegyűjtöttük egy helyre Számodra az ehhez a témához kapcsolódó írásainkat, előadásainkat:

A nappalok hossza, a világosság még mindig fokozódik, s az Ikrek csillagkép minden hatása a nyarat készíti elő. Ilyenkor az egyén életében is egyre erősebb a vágy arra, hogy mozgásba lendüljön. Ez most, 2020-ban még inkább feszítő inspirációt ad, hiszen kényszerűen vissza voltak fogva a kapcsolati, kommunikatív és kimozdulós igényeink!

Mivel eljött a jó idő, a Bika jegy segítségével elindultak a kerti munkák, a szükséges renoválások, most az Ikrek havában a figyelmünk egyre gyakrabban kalandozik el abba az irányba, hogy a pompájába borult természetben felfedezéseket tegyünk, kiránduljunk. Ebben az időszakban tervezi meg a legtöbb ember a nyaralását, célokat tűz ki, útitervet készít magának, családjának.

Eljött az ideje a tudás összegzésének is, zajlanak az év végi összefoglalások, és a vizsgaidőszak is kezdetét veszi.

Ikrek hava: A megismerés és kíváncsiság időszaka

Szinte minden mozgásban van körülöttünk. Sokan kirándulnak, kimozdulnak, míg mások kertészkednek, felújítanak. A nyári napfordulóig a nappali világosság fokozódik, melynek csúcspontja a fény diadala, ünnepe. Sok babona és rituálé kapcsolódik ehhez a naphoz évszázadok óta! Olvass itt a nyári napfordulóról!

Jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmedbe az “asztrológia a kertben” témájú cikkünket! Itt találod meg!

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Lunabar holdfázis program

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

 • A Merkúr uralmi pozíciójába, az Ikrek csillagjegybe lépett a Napot megelőzve május 11-én éjszaka, és itt tartózkodik május 28-ig. Ebben a rövid időszakban inspirál, hogy többféle dologgal párhuzamosan is foglalkozzunk, s amit halogattunk korábban, azoknak most nekifogjunk, hogy gyorsan elintézzük. Fellendíti a mozgás vágyunkat, a kapcsolatteremtő és kommunikatív igényünket. Ha eddig nem tettük, most megtervezhetjük a nyaralást, hosszabb utazásokat.

Újra kinyitnak az üzletek, vendéglátóhelyek, beindul a járvány miatt visszafogott kereskedelem, és mindenki gyorsan be akarja pótolni, el akarja intézni korábban megrekedt dolgait! Érdemes elgondolkodni azon, hogy ami nélkül megvoltunk az elmúlt hetekben, arra tényleg szükségünk van-e…

Támogató hatással van az üzleti életre, a kereskedelem fejlődésére, de egyben hajlamosít követhetetlen, kapkodó ötletekre is. Ez az időszak felerősíti a vásárló kedvet, de vigyázzunk a ravaszul megfogalmazott akciókkal, kiárusításokkal! Ne lepődjünk meg azon se, ha utazni vágyunk, új kapcsolatokat keresnénk, s minél több dolgot felfedezni vágyunk. E felfokozott megismerésvágy mögött ugyanakkor megvan a felületesség, szétszórtság és türelmetlenség lehetősége is. Legyünk óvatosak a közlekedésben és ne fecsegjünk fölöslegesen! Az átgondoltság most is a hasznunkra van, nehogy “fél-információkat” adjunk tovább, s elveszítsük hitelességünket!

Az egyik legérzelmesebb jegyháttér előtt haladó Merkúr igényt és lehetőséget ad arra, hogy feszítő érzelmeinket kibeszéljük. Segíti az érzelmekkel átszőtt kommunikációt, az empatikus meghallgatást, hogy nyitottak legyünk mások nézőpontjának megismerésére. Olvassunk verseket, család és történelmi regényeket, beszélgessünk és tevékenykedjünk együtt családtagjainkkal minél többet. Jó időszak ez arra is, hogy családfánkat feltárjuk, megismerjük a korábbi generációk családi történeteit, melyek néha tudattalanul, de hatással vannak aktuális életünkre, kapcsolataink mintázatára. Közismert, hogy gyökereink megismerése által élhetünk valóban kiteljesedett életet.

Az érzelmi közegbe ágyazott Merkúr felerősíti az álmodozásra való hajlamot, s azt is, hogy sértődékenyebbek, érzékenyebbek legyünk. Többet időzünk a múltban, jó vagy kevésbé jó érzésekkel emlékezünk. Régen mennyivel jobb volt…, gondolhatjuk, hallhatjuk, érezhetjük többször is! Nemzeti összetartozás érzésünket, de a szélsőségesen nacionalista megnyilvánulásokat is fokozza ez a hatás. Tegyünk most azért, hogy jól érezzük magunkat! Ne várjunk arra, hogy környezetünk ráérezzen és kitalálja gondolatainkat, vágyainkat, hanem annak adjunk egyértelmű hangot! Lehetőség szerint kerüljük most el azokat a döntéseket, melyek kellő racionális megfontoltságot igényelnek tőlünk.

 • A Vénusz április 3-án 19 órakor belépett az Ikrek csillagjegy könnyed, levegős területére, ahol augusztus 7-ig, a Vénusz mozgását tekintve hosszú ideig tartózkodik. Eközben hátráló mozgásba kerül május 13 – június 25. között. Ebben a 4 hónapban kapcsolatteremtő, megismerő, üzletépítő és utazni vágyó kedvünket fokozza. Így emiatt nehezen viselhető, egy esetleges otthonlét a járványhelyzet miatt! Társasági programokra érzünk indíttatást, megismerni, tudni vágyunk új dolgokat. Szeretnénk az újonnan befogadott dolgainkat megosztani másokkal, véleményt cserélni, továbbadni azokat. Mozgásban lenni, s mozgatni mindent magunk körül! Kedvünk van kipróbálni sok mindent, de nehéz kitartani, következetesnek lenni egy dolog mellett.

Alapvetően az intellektuális örömöket, azok igényét erősíti fel ez a hatás az utazásvággyal együtt. Fellendül az autópiac, sokan ilyenkor vesznek kerékpárt, görkorit, rollert, vagy egyéb a mozgáshoz, mozgékonysághoz, sporthoz kapcsolható eszközt.Felébredhet a vágy a kommunikációs eszközeink, pl. telefon cseréjére is. A kínálat is nagyon sokszínű ezekben az időszakokban. A Vénusz a szerelemben nyitottá tesz új kapcsolatokra, játékos flörtökre, utazásokon, tanfolyamokon való ismerkedésre. Ezért várhatóan a társasági és ismerkedős oldalak népszerűsége, látogatottsága is növekedni fog ez alatt az idő alatt.

 • A Mars a Halak csillagjegybe lépett május 13-án hajnalban és június 28-ig a korábbi lendületünket visszafogja, lelassítja. Kitűzött céljainkban elbizonytalaníthat, intuitív átgondolásra adva lehetőséget ezzel. Jó, ha komolyan figyelünk a belső hangunkra, az álmainkra, ösztönös megérzéseinkre, de sose nélkülözzük emellett a józan realitást! Úgy érezhetjük, erőfeszítéseinket nagyobb (sors)erők akadályozzák.

Komoly és tartós dolgok létrehozására, stabilizálására nem kedvez, inkább az alkotó folyamatok, zene, művészi kifejezésmódok megtapasztalásának. Érzéseink, szeretetünk kifejezését támogatja ez a hatás. Érzelmesebbek, esetleg érzelgősebbek leszünk, ezért könnyebben lehet önsajnálatba menekülni vagy másokat tenni felelőssé problémáinkért, megakadásainkért. Ne feledjük ezek az érzések bennünk ébrednek, még akkor is, ha külső helyzetekre reagálunk általuk. Jó, ha több időt töltünk filmnézéssel, zenehallgatással, fürdőzéssel, kreatív ábrándozással, alkotással, lelki mélységeinkkel való találkozással. Vigyázzunk, mert akadályoztatás esetén erős késztetést érezhetünk, hogy nehézségeink terhét gyógyszerrel, alkohollal, egyéb tudatmódosítókkal könnyítsük, esetleg kellemetlen helyzeteinkből elmeneküljünk. Ezek csak pótszerek, s rájöhetünk később, hogy feladataink, megoldandó problémáink nem múltak el maguktól.

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

 • Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk!

A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a “föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Hallgasd meg az előadást!

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

 • A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét.

Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

 • A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele!

A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

 • 2019. december 2-án 19 órakor, uralmi pozíciójából átlépett a Jupiter a realitást szimbolizáló Bak csillagjegybe, ahol 2020. december 19-ig tartózkodik. A Jupiter felnagyítja, elérhetőbbé teszi számunkra mindazt, amit a Bak jegy tartalmaihoz sorolunk. Ilyen a kemény munka, a fegyelmezettség, a következetes és reális építése egy rendszernek, hitelesség, felelősségvállalás (egyéni és társadalmi szinten). Összességében az érett felnőtt viselkedés, a tiszta keretek és betartott szabályok az, amit Jupiter most támogatni tud. A Jupiter a Bak jegyében először a Szaturnusz és Plútó után halad, “söpröget”, majd megelőzi őket és hatásával jóindulatúan a realitásra figyelmeztet bennünket. Így lehetőséget ad a józan kiigazításra, mielőtt a “keményebb kezű” tartalmak ugyanerre szólítanak fel bennünket. A Bak jegyén áthaladva a Jupiter úgy készíti elő az új ciklust, hogy az előző 20 év hitbéli, filozófiai, ideológiai kérdéseiben, valamint az általános humánum és igazságosság témáiban felszólít bennünket egy intenzív nagytakarításra, rendrakásra. S ezt követően meg fog érkezni egy izgalmas együttállásba a Szaturnusszal a Vízöntő 0°-ra.
 • A Szaturnusz egy rövid látogatás erejéig égi útjának következő fázisába, a Vízöntő csillagjegy előterébe lép 2020. 03.22-től 2020. 07. 02-ig. Majd visszatér uralmi pozíciójába, a Bak jegyébe 2020. december 17-ig, hogy ott elvarrja a szálakat. Hatása alatt komoly társadalmi reformokra, rendszerváltásokra számíthatunk világszerte. Ez történhet józan belátással, vagy provokatív eseményekkel, lázadással, árulással is, esetleg a technikai fejlődésből fakadó természeti katasztrófák által. Korábbi szövetségek széteshetnek, hogy helyet adjanak újabb, remélhetőleg a többség érdekeit szolgáló új csoportosulásoknak. Berobbannak, elterjednek az alternatív erőforrások, s akár meglepő, szinte hihetetlen eredményekről értesülhetünk a mesterséges intelligencia területéről. Ez a hatás jó lehetőséget ad a szűklátókörűség megváltoztatására, holisztikus, azaz nagyobb egységben való gondolkodásra azoknak, akik készen állnak rá. S az új felismerések mentén kézzelfogható változások megalapozására, kivitelezésére mindannyiunk jövőjének érdekében.

Fontosabb asztrológiai hatások, amire érdemes figyelni:

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Személyedre szabott oktatás

Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen Személyedre szabott oktatás

HALADJ EGYÉNI ÜTEMBEN

Térben és időben szabad vagy, a haladásod ütemét is Te választhatod meg. Különbözeti vizsgával is kapcsolódhatsz, ismételhetsz. Skype-on vagy személyesen is konzultálhatsz.

TANULÁS TÁVOKTATÁSBAN

Bárhol is vagy a világon, elérhető számodra egy online kapcsolat segítségével. Saját ütemedben, mégis a tanulócsoport részeként haladhatsz, skype-on konzultálhatsz.

HAGYOMÁNYOS KÉPZÉS

Saját tantermünkben tartott oldott hangulatú órákon aktívan kérdezhetsz.  A Hozzád hasonlókkal új barátságokat köthetsz a havi egy napon, mely érted van, rólad szól!

Bizonytalan vagy? Segítünk Neked, hogy jobban el tudd képzelni, hogyan zajlik az oktatás! 

IDE KATTINTVA  több oktató videót is találsz!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben, már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Minden ami asztrológia oldala

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola