Érzelmi horoszkóp

 • Érzelmi horoszkóp alatt a születési horoszkópodban a Hold pozíciója által jelzett összefüggéseket értjük, ezt elemzi ki az asztrológia.
 • Talán mindenki számára ismert, hogy a Nap pozíciója (születési csillagjegy) mellett a Hold is kiemelt figyelmet kap a horoszkópban.
 • Érzelmi, lelki folyamataink lenyomatára utal, olyan alap beállítódásokat határozhatunk meg pozíciója által, mely egész életünkben, mint alap érzelmi működés  érhető tetten.
Érzelmi horoszkóp Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Többféle címszó alatt találkozhatsz azzal a témával, amit a Hold szimbolizál számunkra.

Néhányan belső gyermekként beszélnek róla,

mások érzelmi vagy Hold horoszkópként vagy Hold asztrológiaként emlegetik.

 • A lényeg, hogy mindegyik ugyanarról a mély, ösztönös alap működésről beszél, melynek élményanyagát a legkorábbi életszakaszban alapozzuk meg.
 • Ez nem más, mint a származási családunk, s abból is kiemelten az édesanyánkkal megélt kapcsolat lenyomata alapján fejlődő pszichés beállítódásunk. Így mindjárt érthető a “belső gyermek” megközelítés.
 • Mondhatnám azt is, hogy egyfajta “gyári beállításról” beszélünk, melyet fontos tudatosan is megismerni annak érdekében, hogy megtanuljunk az érzelmeinkkel bánni. Ez a beállítódás határozza meg ösztönös vonzódásainkat, igényeinket, hangulati és ízlésvilágunkat, mely köztudott, hogy egyedi.
 • Tetten érhetjük abban, amire ösztönösen (csak azért, mert…) vágyódunk, vagy amit érzésből elutasítunk, amire túlérzékenyen reagálunk, esetleg nagyon sóvárogjuk, hogy társunktól, környezetünktől megkapjuk. De alapvető jelentőségű a párválasztás és együttélés érzelmi hátterében is, mivel alapjaiban meghatározza intimitásteremtő képességünket.

TANULJ ÖNISMERETI SZEMLÉLETŰ ASZTROLÓGIÁT!

Légy tudatos és használd fel az asztrológia ősi szimbólumrendszerét! 

Tanulj, fejlődj és szórakozz egyszerre! 

Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/003184

Bizonytalan vagy? Segítünk Neked, hogy jobban el tudd képzelni, hogyan zajlik az oktatás! 

IDE KATTINTVA  több oktató videót is találsz!

Nézzük, milyen jelentést és tartalmakat tulajdonítunk a Hold szerepének az asztrológiában!

 • A holdsarló, mely a kör egy “kihasított” részéből áll. Ahogy a kerek, egész “kettéválik”, részlegességében keresi hiányzó részét. Ez a hiányos rész mindig érzékeny és sebezhető!
 • Az életünk első “Holdja” édesanyánk. A vele való kapcsolatunkra, s az általa megtapasztalt érzelmi és fizikai biztonság-érzetünkre utal.
 • Ráláthatunk általa arra, milyen családi mintázatba születtünk, s ennek rejtett alap összefüggései alapján milyen saját családi érzelmi életszínteret tudunk kialakítani.
 • Intimitásteremtő képességünket, érzelmi, hangulati alapbeállítódásainkat is megmutatja. Mennyire vagyunk “lelkizősek”, érzékenyek.
 • Lelkünk ösztönös vonzódásait, vágyéletünket, általános kedélyállapotunkat is “befolyásolja”. Hatással van az emlékezésre, fantáziavilágunkra a Hold horoszkópbeli pozíciója.
 • Ráláthatunk arra, mennyire vagyunk empatikusak, hogyan állunk a segítőkészséggel. Képesek vagyunk-e másokról gondoskodni, illetve hogyan viseljük, ha rólunk kell gondoskodni (betegség, idős kor).
 • Önmagában utal a családunkhoz, gyökereinkhez, illetve tágabb közösségünkhöz, nemzetünkhöz, hazánkhoz fűződő viszonyunkra is.
 • Pozíciója segít megérteni hogyan és milyen módon kapcsolódunk a múlthoz és a tradíciókhoz.
 • Felnőttként “befolyással van” családalapítási és otthonteremtési kedvünkre. Ha nők vagyunk, utal feleség és anyaszerepünkre, míg férfiként a feleségünkben éljük meg a Hold által szimbolizált mintákat.
 • Bármelyik nemhez tartozunk, a Hold pozíciója utal a fizikai testünkre, mint az anyagi burokra, annak sérülékenységére, érzékenységeire, betegséghajlamaira is.

Ne feledd, hogy a horoszkóp fontos, de mégiscsak egy kiragadott pontjáról beszélünk, amit önmagában hiba lenne teljesként elfogadni!

10 planéta bonyolult és szép kapcsolatából adódik össze és születik egyedi személyiségünk, melynek fontos, de nem teljes része az, amit a Hold tükröz horoszkópunkban.

Ha szeretnéd mindezt tisztán látni, jó eszközt nyújt számodra ehhez a pszichológiai asztrológia, melyet Te is elsajátíthatsz!

Tanulj nálunk, ismerkedj meg születési horoszkópodon keresztül az asztrológia csodálatos világával, hogy tisztán látható legyen számodra minden, amivel azonos vagy!

ÚJ CSOPORTUNK ELINDULT, DE MÉG CSATLAKOZHATSZ!

Korlátozások esetén ONLINE formában kapod a tananyagot!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben, már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!