ASZCENDENS A HOROSZKÓPBAN

Aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Mi is az aszcendens?

Milyen szerepet tölt be az aszcendens a horoszkópban, mi a jelentősége pszicho – asztrológiai értelemben?

Az aszcendens a horoszkópban kiemelkedő szerepet tölt be, a személyes radix ábra (születési horoszkóp) egyik sarkalatos pontjának tekinthető!

Az aszcendens jelentésének megértését megkönnyíti, hogy ha úgy képzeljük el, mint egy MASZKOT, amelyet folyamatosan építünk, formálunk a másokkal való kapcsolódásunk során! Mutatja azt a SZEREPSZEMÉLYISÉGET, amilyennek látnak bennünket a külvilágban! Ez az első találkozási “felületünk” másokkal. Gondolhatunk rá úgy, mint a testünket határoló bőrfelületre.

Aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Ebből kiindulva alapvetően az aszcendens a horoszkópban két funkciót lát el:

  • összekapcsol és kapcsolatba hoz a külvilággal, valamint
  • lehatárol és véd bennünket a külvilágból érkező hatásoktól.

Ezért az aszcendensünk jellemzői sokkal inkább láthatóak rajtunk, vagy egy embertársunkon, mint a napjegyünk, azaz születési csillagjegyünk!

A radix ábrában ASC vagy AC rövidítésként azonosíthatjuk be!

TANULJ ÖNISMERETI SZEMLÉLETŰ ASZTROLÓGIÁT!

Légy tudatos és használd fel az asztrológia ősi szimbólumrendszerét! 

Tanulj, fejlődj és szórakozz egyszerre! 

Bizonytalan vagy? Segítünk Neked, hogy jobban el tud képzelni, hogyan zajlik az oktatás! 

IDE KATTINTVA  több oktató videót is találsz!

Mi a különbség az aszcendens és a napjegy között?

Gyakran felteszik nekünk a kérdést: miben működik máshogy egy adott jegyben álló aszcendens egy ugyanabban a jegyben álló Naptól? Például mi a különbség a Nyilas aszcendens és a Nyilas Nap között?

Nos, röviden így tudnánk megfogalmazni:

a Nap legbelső énünket, éntudatunkat, énképünket szimbolizálja, az aszcendens viszont a külvilágnak mutatott „arcunkat”!

Ezért is van az, hogy aszcendensünk energiáit, illetve a jegyhátterének megfelelő tulajdonságait sokkal jobban megjelenítjük, amikor “kilépünk a világba”. Fellépésünk mellett megjelenésünket is jelzi, valamint arra is rámutat, hogyan kezdünk el életünkben valami újat! Szimbolizálja mindazon tulajdonságaink összességét, melyeket ismerünk és felvállalunk a külvilág előtt.

Az aszcendens a horoszkópban kiemelkedő szerepet tölt be, a személyes születési horoszkóp egyik sarkalatos pontjának tekinthető!

Jelentésének megértését megkönnyíti, hogy ha úgy képzeljük el, mint egy MASZKOT, melyet folyamatosan építünk a másokkal való kapcsolódásunk során! Személyiségünkben azt a SZEREPSZEMÉLYISÉGET mutatja, amilyennek látnak bennünket a külvilágban! Ez az első találkozási „felületünk” másokkal. Gondolhatunk rá úgy, mint a testünket határoló bőrfelületre!

KATTINTS ASZCENDENS JEGYEDRE ÉS OLVASD EL, MI JELLEMZŐ RÁD!

Kos aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Bika aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Ikrek aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Rák aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Oroszlán aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Szűz aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Mérleg aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Skorpió aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Nyilas aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Bak aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Vízöntő aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Halak aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Csillagászati szempontból vajon hogyan definiáljuk az aszcendenst?

Az aszcendens az ekliptikának az a foka, amely a születési hely keleti horizontján a születés pillanatában felkel, felemelkedik! Ezért is szokták az aszcendens jegyét felkelő jegynek is nevezni!

Röviden tehát azt mondhatjuk, hogy az aszcendens a születés pillanatában a keleti égbolton felkelő jegy, de úgy is felfoghatjuk, hogy a keleti horizont és az ekliptika metszéspontja!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben, már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Minden ami asztrológia oldala

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola