ASZCENDENS A HOROSZKÓPBAN

Aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Mi is az aszcendens?

Milyen szerepet tölt be az aszcendens a horoszkópban, mi a jelentősége pszicho – asztrológiai értelemben?

Az aszcendens a horoszkópban kiemelkedő szerepet tölt be, a személyes radix ábra (születési horoszkóp) egyik sarkalatos pontjának tekinthető!

Az aszcendens jelentésének megértését megkönnyíti, hogy ha úgy képzeljük el, mint egy MASZKOT, amelyet folyamatosan építünk, formálunk a másokkal való kapcsolódásunk során! Mutatja azt a SZEREPSZEMÉLYISÉGET, amilyennek látnak bennünket a külvilágban! Ez az első találkozási “felületünk” másokkal. Gondolhatunk rá úgy, mint a testünket határoló bőrfelületre.

Aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Ebből kiindulva alapvetően az aszcendens a horoszkópban két funkciót lát el:

  • összekapcsol és kapcsolatba hoz a külvilággal, valamint
  • lehatárol és véd bennünket a külvilágból érkező hatásoktól.

Ezért az aszcendensünk jellemzői sokkal inkább láthatóak rajtunk, vagy egy embertársunkon, mint a napjegyünk, azaz születési csillagjegyünk!

A radix ábrában ASC vagy AC rövidítésként azonosíthatjuk be!

TANULJ ÖNISMERETI SZEMLÉLETŰ ASZTROLÓGIÁT!

Légy tudatos és használd fel az asztrológia ősi szimbólumrendszerét! 

Tanulj, fejlődj és szórakozz egyszerre! 

Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/003184

Bizonytalan vagy? Segítünk Neked, hogy jobban el tud képzelni, hogyan zajlik az oktatás! 

IDE KATTINTVA  több oktató videót is találsz!

Mi a különbség az aszcendens és a napjegy között?

Gyakran felteszik nekünk a kérdést: miben működik máshogy egy adott jegyben álló aszcendens egy ugyanabban a jegyben álló Naptól? Például mi a különbség a Nyilas aszcendens és a Nyilas Nap között?

Nos, röviden így tudnánk megfogalmazni:

a Nap legbelső énünket, éntudatunkat, énképünket szimbolizálja, az aszcendens viszont a külvilágnak mutatott „arcunkat”!

Ezért is van az, hogy aszcendensünk energiáit, illetve a jegyhátterének megfelelő tulajdonságait sokkal jobban megjelenítjük, amikor “kilépünk a világba”. Fellépésünk mellett megjelenésünket is jelzi, valamint arra is rámutat, hogyan kezdünk el életünkben valami újat! Szimbolizálja mindazon tulajdonságaink összességét, melyeket ismerünk és felvállalunk a külvilág előtt.

Az aszcendens a horoszkópban kiemelkedő szerepet tölt be, a személyes születési horoszkóp egyik sarkalatos pontjának tekinthető!

Jelentésének megértését megkönnyíti, hogy ha úgy képzeljük el, mint egy MASZKOT, melyet folyamatosan építünk a másokkal való kapcsolódásunk során! Személyiségünkben azt a SZEREPSZEMÉLYISÉGET mutatja, amilyennek látnak bennünket a külvilágban! Ez az első találkozási „felületünk” másokkal. Gondolhatunk rá úgy, mint a testünket határoló bőrfelületre!

KATTINTS ASZCENDENS JEGYEDRE ÉS OLVASD EL, MI JELLEMZŐ RÁD!

Kos aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Bika aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Ikrek aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Rák aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Oroszlán aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Szűz aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Mérleg aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Skorpió aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Nyilas aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Bak aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Vízöntő aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen   Halak aszcendens a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Csillagászati szempontból vajon hogyan definiáljuk az aszcendenst?

Az aszcendens az ekliptikának az a foka, amely a születési hely keleti horizontján a születés pillanatában felkel, felemelkedik! Ezért is szokták az aszcendens jegyét felkelő jegynek is nevezni!

Röviden tehát azt mondhatjuk, hogy az aszcendens a születés pillanatában a keleti égbolton felkelő jegy, de úgy is felfoghatjuk, hogy a keleti horizont és az ekliptika metszéspontja!

ÚJ CSOPORTUNK ELINDULT, DE MÉG CSATLAKOZHATSZ!

Korlátozások esetén ONLINE formában kapod a tananyagot!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben, már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!