Pszichoasztrológiai alapelvek

„Az asztrológián alapuló tanácsadó beszélgetés valószínűleg a jövő pszichoterápiájának részét képezi majd.” 
Fritz Riemann:
​Útmutató asztrológia című könyvéből idéztünk...

 

 

 

Pszichológiai asztrológia

Nem más, mint az asztrológia személyiségközpontú, fejlődésorientált formája. Az asztrológiai tudás mellett pszichológiai alapismeretekre épül. A belső pszichés karakter feltárásán keresztül segít megérteni az egyén életébe alapvetően tanulási szándékkal bevonzott élethelyzeteket. Önismereti célzattal utat mutat, segítve az egyént a fejlődésben, élethelyzeteinek megoldásában. A klienst partnerként és felnőttként kezeli, aki képes a helyes döntéseket meghozni önmaga érdekében az asztrológia által mutatott tükör segítségével. Mindez felelősségteljes hozzáállást kíván a tanácsadó részéről.
 
Az asztrológus, mint szakma, ma hivatalos keretekkel nem rendelkezik. Nincs körülhatárolt szerepköre, lefektetett szabályai, a képzés és gyakorlási feltételek is kaotikusak. Emiatt sok a félreértés, téves elképzelés arról, mire is használható ma az asztrológia. Mindezt csak tovább fokozza a „bulvár-asztrológia” felületes információ dömpingje.
 
Ezért tartjuk fontosnak, hogy önmagunk és hallgatóink számára lefektessünk olyan alapelveket, melyek stabil támpontokat adnak az asztrológus tanácsadói tevékenységében. 
Az írás a weboldal tulajdonát képezi! 
Másolása KIZÁRÓLAG csak a szerző engedélyével történhet!

Asztrológus tanácsadóknak

- Mint minden segítő szakmában, itt is a személyiségeddel dolgozol!
- Első és legfontosabb az önmagaddal való találkozás, szembenézés, a saját önismereti munka, csak erre épülhet rá a segítő szerepköröd!
- A saját kliséid, előítéleteid, tudattalan problematikád belevetül a tanácsadásodba.
- Csak akkor segíts, ha arra felkérnek!
- „Nem”-et is mondhatsz egy felkérésre.
- Legyél tisztában azzal, hogy amibe beleavatkozol, az a sorsoddá válik! (Karma!)
- Csak személyes találkozással lehet hatékony tanácsadást folytatni, melynek célja a kérdezőt segíteni abban, amire megérett, amire kíváncsi.
- Tanácsadói szerep egyben „tekintélyszerep” is. Sokkal erősebb hatása van egy kijelentésednek, mint más élethelyzetben.
- A tanácsadás csak akkor lehet sikeres, ha a hozzánk fordulónak megvan a saját tudatos elhatározása, motivációja. Ennek hiányában még nem jött el az idő az együttműködésre.
- Hozzátartozónak ne tarts elemzést, tanácsadást! Kivétel ez alól a gyermekhoroszkóp készítése.
- A radix önmagában egy szimbolikus mintázat, amibe bármit belevetíthetünk. Több szintű információt ad, az értelmező tudatszintjének megfelelően!
- Önismeretedben segítünk a képzés során is, hiszen az első 3 évben a saját horoszkópodon keresztül ismerkedsz meg az asztrológiával, a beadandó házi dolgozatok témája is a radixodhoz kapcsolódik, második évtől kezdve az asztrodráma – horoszkópállítás módszerével is önmagadon dolgozol. 

Személyes horoszkóp

- Személyes horoszkóp = személyiség térkép, „röntgen”, az önismeretet segíti.
- Pszichoterápiát jól kiegészítő diagnosztikus eszköz azok kezében, akik értik a szimbolikáját!
- Fontos, hogy önmagában nem terápiás eszköz, de elősegíti a változásokat.
- Csak születési időkorrekció után értelmezhető, ezzel válik személyessé a születési horoszkóp ábra.
- TANÁCS: kerüld el azt az „asztrológust”, aki nem végez korrekciót!

Tanácsadásra érkezőknek 

A hozzánk fordulót partnernek tekintjük, felnőttként kezeljük, aki tudja, hogy saját életéért, döntéseiért felel!
A tanácsadás minden esetben személyes és egyénre szabott, melyet megelőz a születési idő korrekció elvégzése.
A tanácsadás valójában egy önismereti beszélgetés, mely önmagad megértését, és az aktuális problémád gyökerének feltárását adja. Segít megérteni, hogyan és mivel járultál hozzá a kialakult élethelyzetedhez, az mire „tanít”.
Senkit nem kritizálunk, nem jósolunk, és nem hozunk döntést helyetted! Útmutatásra, alternatívák felvázolására törekszünk, hogy továbbléphess.
Szabadon kérdezhetsz, kifejezheted egyet nem értésedet is. Az asztrológus is ember, tévedhet, de a hibáiból ő is tanulhat, ha visszajelzel.
Nem beszélünk általánosságokban, gyakorlatiasan és érthetően fejezzük ki magunkat. Ha kell, visszakérdezünk! 

Ha saját horoszkópodat szeretnéd elkészíttetni, a tanácsadásról itt találsz praktikus információkat: az asztrológiai elemzésről
 
A felsorolt alapelvek mentén segítünk, akár asztrológus hallgatónak,
akár pszichológiai szemléletű horoszkóp elemzésre jelentkezel kliensként hozzánk!


Böngéssz, olvass, tájékozódj saját írásaink, előadásaink segítségével az asztrológia világában itt: WWW.MINDENAMIASZTROLOGIA.HU.


Artemisz Asztrológia Iskola
Tel: 30/479-2392
Irodai telefon:
06-52/786-892  
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Skype: artemiszmuhely